Supermarkten geven zakje coke bij hun kerstbrood!

2015-12-25 06:51:22Supermarkten geven zakje coke bij hun kerstbrood!

Een gewaagd initiatief van de gezamelijke supermarkten, kan wel eens voor een kerstrel gaan zorgen! Diverse buurtsupers hebben namelijk besloten om bij hun traditionele kerstbrood (Weihnachtstol) een gratis zakje coca´ne cadeau te geven. Dit gewaagde experiment moet de maatschappelijke discussie in Nederland nieuw leven in blazen.

Het 'gevaar', wat tevens de boodschap is van dit experiment, zit hem in het onverwachtse, we zijn namelijk bewust een waarschuwingsboodschap vergeten te plaatsen! Normaal wordt alles voorgekauwd, alle kleurstoffen en E-nummers staan verplicht vermeld op het etiket. Nu gaan we het anders aanpakken! "Wij willen de mensen laten nadenken", legt een woordvoerder uit. "Het is een bewuste keuze om het niet te vermelden", gaat hij verder. Je moet het zien als er iets in je glas wordt gedaan zonder dat je het door hebt. We moeten tegenwoordig alert zijn op deze gevaren. Nu willen wij als Nederlandse supermarkten, dat op 'eerste Kerstdag' de mensen bewust worden van alle gevaren op de wereld. Een soort "vrede op aarde' in poedervorm, aldus de zelfverzekerde woordvoerder.

"Bent u niet bang dat kinderen met deze drugs in aanraking komen?" De woordvoerder begon al knikkend te lachen, deze vraag had ik verwacht. Ook dit gevaar is een verantwoordelijkheid voor de ouders. Onze zorgmaatschappij is aan het verdwijnen. De overheid laat de mensen aan hun lot over, dus het is tijd dat we zelf de verantwoordelijkheid gaan nemen. Dus kerstmorgen bestaat uit veel leermomentjes voor ouders, kinderen en eventuele kleinkinderen!

Wij wensen jullie allemaal een fantastische eerste kerstdag toe, ga niet te hard dan breekt het lijntje niet!


◄ terug